Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

                              


   Κάποια μέρα συγκεντρώθηκαν σε ένα μέρος της γής όλα τα συναισθήματα και οι αξίες του ανθρώπου. Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό. Το Ενδιαφέρον περίμενε να ακούσει, η Περιέργεια ρώτησε αμέσως ‘τι είναι κρυφτό;’, ο Ενθουσιασμός και η Ευφορία χόρευαν παρέα και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω-κάτω για να καταφέρει να πείσει την Απάθεις να παίξει. Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε ότι κάποτε θα την αποκάλυπταν και η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό. Η Τρέλα άρχισε να  μετρά 1,2,3…..
    Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Τεμπελιά μιάς και κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε. Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί γιατί κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν καλή κρυψώνα για κάποιον άλλο φίλο της και έτσι την άφηνε ελεύθερη, κρύφτηκε λοιπόν πίσω από μία ηλιαχτίδα. Το Ψέμα κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού και το Πάθος με τον Πόθο κρύφτηκαν μέσα σ’ ένα ηφαίστειο. Ο Έρωτας δεν είχε βρεί που να κρυφτεί,έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκέι… 1000 μέτρησε η Τρέλα και άρχισε να ψάχνει. Πρώτα βρήκε την Τεμπελιά. Μετά την Πίστη το Πάθος και τον Πόθο. Το Δίλημμα μιας και δεν μπορούσε να αποφασίσει πού να κρυφτεί το βρήκε εύκολα. Έψαχνε η Τρέλα σε κάθε απόκρυμνη γωνία για να βρεί τον Έρωτα που μόνο αυτός είχε μείνει. Έτοιμη να τα παρατήσει καθώς ήταν, βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου. Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα του είχαν πληγώσει τα μάτια. Η Τρέλα δεν ήξερε πώς να επανορθώσει και έτσι του υποσχέθηκε να γίνει οδηγός του . Από τότε ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα πάντα τον συνοδεύει.
     Θυμάστε την τελευταία φορά που ερωτευτήκατε; Ναιι!! Ηταν τότε που χάσατε την όρεξη σας, που παραμελήσατε το κανονικό σας πρόγραμμα, που γράψατε πιθανόν ποίηση, που νιώσατε ότι ήσασταν έρμαιο δυνάμεων πέρα από τον έλεγχο σας, και που κάνατε ολο τρέλες. Να ορίσουμε εδώ ότι άλλο έρωτας και άλλο ο ενθουσιασμός, γιατι τείνουμε να τα συγχέουμε αυτά τα δύο. Το να ορίσουμε δεν είναι κάτι εύκολο, είναι πιστεύω αδύνατο. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο έρωτας είναι σαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μας. Δεν είναι στο χέρι μας!!!
Μην νομίζετε ότι μπορείτε να τον ελέγξετε, ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να βιώνουμε στο έπακρο, ασχέτως καταστάσεων και συνθηκών γιατί μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα προτερήματα, τα ελαττώματα και τους περιορισμούς του εαυτού μας.
    Όταν σας τύχει, ζήστε τον ακόμη και αν πληγωθείτε, ο έρωτας είναι τρέλα και η τρέλα δεν φοβάται τίποτα. Όπως προανάφερα ο έρωτας μπορεί να μας πληγώσει γιατι είναι κάτι το ασυμβίβαστο. Μπορεί να υπάρξει ανταπόδωση μπορεί  όμως και όχι. Λένε λοιπόν πως τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από το να ερωτεύεστε και να σας ανταποδίδουν το ενδιαφέρον, αλλα και τίποτα χειρότερο από το να ερωτεύεσθε και να απορρίπτουν το ενδιαφέρον σας. Στην περίπτωση αυτή δίνεις στον άλλο ελεύθερο χώρο ώστε να ξεκαθαρίσει τι θέλει και να βρεί την ευκαιρία να κινηθεί (αν θέλει ) προς εσένα με δική του πρωτοβουλία. Ο τρόπος για να δώσεις στον άλλο ελεύθερο χώρο ,είναι να τηρείς μια μέτρια στάση με το να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου ούτε να πέσει σε θυμό και ψυχρότητα ούτε σε υπερβολική οικειότητα αλλά απλά να είσαι εκεί έτοιμος/η να ανταποκριθείς όταν εκείνος/η δείξει αναζοπυρωμένο ενδιαφέρον.
     Αν μετά από κάποιο καιρό διαφανεί ότι δεν υπάρχει το ενδιαφέρον που θα ήθελες ,είναι καλύτερα να το πάρεις εσυ απόφαση και να υποχωρίσεις, γιατι πρέπει να ξέρουμε ότι όταν κάτι προσδοκούμε και δεν πραγματοποιείται τότε σημαίνει ότι η ζωή έχει κάτι καλύτερο για μας, κατι που μας ταιριάζει περισσότερο, κάτι που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου