Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ…



                          ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ…


Θυμάστε την τελευταία φορά που ερωτευτήκατε; Ναι!! Ήταν τότε που χάσατε την όρεξη σας, που παραμελήσατε το κανονικό σας πρόγραμμα, που ασχοληθήκατε πιθανόν με την  ποίηση, που νιώσατε ότι ήσασταν έρμαιο δυνάμεων ανώτερων από εσάς και που κάνατε τη μία τρέλα πίσω από την άλλη.
Πρώτα όμως να ξεκαθαρίσουμε πως είναι διαφορετικό συναίσθημα ο έρωτας και διαφορετικό ο ενθουσιασμός μιας και τείνουμε να τα συγχέουμε αυτά τα δύο. Το να δώσουμε έναν απλό ορισμό είναι από αδύνατο έως ακατόρθωτο. Βλέπετε, ο έρωτας είναι σαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μας...δεν είναι στο χέρι μας!!! Μην νομίζετε ότι μπορείτε να τον ελέγξετε, ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να βιώνουμε στο έπακρο, ασχέτως καταστάσεων και συνθηκών γιατί μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα προτερήματα, τα ελαττώματα και τους περιορισμούς του εαυτού μας.
  Όταν λοιπόν σας τύχει, ζήστε τον ακόμη και αν πληγωθείτε. Ο έρωτας είναι τρέλα και η τρέλα δεν φοβάται τίποτα. Όπως προανέφερα, o έρωτας μπορεί να μας πληγώσει γιατί ενέχει κάτι το ασυμβίβαστο. Μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση μπορεί  όμως και όχι. Λένε πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο  από το να ερωτεύεστε και να ανταποδίδουν το ενδιαφέρον σας, αλλά και τίποτα χειρότερο από το να ερωτεύεστε και να σας απορρίπτουν . Στην περίπτωση αυτή οφείλεις να δώσεις τον αναγκαίο χώρο ώστε να ξεκαθαρίσει τα θέλω του και να βρει την ευκαιρία να κινηθεί (αν θέλει ) προς εσένα με δική του πρωτοβουλία. Ο τρόπος για να το επιτύχεις αυτό ,είναι να τηρείς μια μετριοπαθή στάση δίχως να επιτρέπεις στον εαυτό σου ούτε να υποπέσει σε θυμό και ψυχρότητα αλλά και ούτε σε υπερβολική οικειότητα. Πρέπει  απλά να περιμένεις και να είσαι εκεί έτοιμος/η να ανταποκριθείς στο κάλεσμα του εκλεκτού της καρδιάς σου όταν πια τα θέλω σας  ταυτιστούν.
Και στην περίπτωση που μετά από καιρό διαφανεί ότι δεν υπάρχει το ενδιαφέρον που προσδοκούσες ,είναι καλύτερα να το πάρεις εσύ πρώτος απόφαση και να υποχωρήσεις. Να έχεις όμως κατά νου πως  όταν κάτι προσδοκούμε και δεν πραγματοποιείται, η ζωή έχει κάτι καλύτερο για μας, κάτι που μας ταιριάζει περισσότερο, κάτι που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους…και πάντα να βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής…γιατί υπάρχει…




                                                                                                            Ερωτεύσου…


                                                                                                      Για την Α…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου